leden '18
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Nástěnka



Miluju Babicovi dobroty

29/01/2009
autor: Olaf
zobrazeno: 6932x | hodnocení: 2.00 | hodnoceno: 1x

Link tohoto blogu: http://www.brnaci.cz/?blog_detail&blog_id=27
Sdílet na Facebooku

Mí kamarádi si ze mě dělají legraci, že píšu samé negativní  blogy a tím pádem to má úspěch, protože každej se někomu rád zasměje, nebo ho pomlouvá. Abych jim to vyvrátil a ukázal, že nejsem tak škodolibej, rozhodl jsem se vzdát hold mému nejoblíbenějšímu pořadu poslední doby "Babicovi dobroty".


Dnes na tento pořad všichni házejí špínu a já nechápu proč. Vždyť takovou bezvadnou komedii už dlouho neměli. Ať se jde zahrabat Comeback, Novákovi a další propadáky! Já toho Babicu prostě žeru, hltám každé jeho slovo a odměnou je mi upřímný, srdečný a léčivý smích.

Musím zde citovat jeho nejslavnější výroky:

„... teďka bude zajímavá věc, do toho dáme rajčatovej protlak, kterej je samozřejmě takový hořký, tak ho musíme vosladit ... dolejem do toho vodu a máme bretáňskou vomáčku“

„A teďka pozor, tajdle máme, je to ocet balzámový ... aceto balzámiko, ale je to krém. To znamená, to je velmi drahý a to stačí vopravdu jenom kapičky. Je to moc silný, všimněte si, jak je to krémový úplně jiný než takový to řídký.“

"Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby."

"Já mám dlouhej prst, tak se dostanu do každý papriky."

Ano, pan Babica je doopravdy buran, ale protože to nehraje, věřím mu to. Ty jídla samozřejmě nikdy žrát nebudu (Smažený bůček v těstíčku, čočka v aspiku ...atd.) Zaujalo mě taky jak národ učil dělat "švábenské špecle"- držel je na talíři před kamerou, popisoval výrobu a pak prohlásil, že on je koupil, protože je sehnal v obchodě!

Na stránkách http://dobroty.nova.cz jsem se dozvěděl následující:
Kuchařský mistr, který se svému umění učil na všech kontinentech. Vařil na místech, která si jen stěží dokážete představit. Díky tomu je dnes považován za kouzelníka v kuchyni. Bude vařit jen pro vás! 

Ostatně co o tom budu kecat podívejte se sami http://archiv.nova.cz/search?type_id=372&parent_id=41531&group=true&order=date$#epizody

Další supr blog je zde: http://www.okoun.cz/boards/jiri_babica_fetisismus?f=0

11/11/2011 :) od:andulala
Ahah, znova jsem se pobavila :)
01/06/2009 Re:ratatule! od:buddy
hezky pekne olaf!
31/05/2009 telecí od:Olaf
Telecí svíčková je drahá, takže můžeme použít hovězí zadní. Ale to je taky drahý a navíc je tvrdší. Takže uděláme svíčkovou z telecích párků. A je to. Zelenina by se tam měla nakrájet a nastrouhat, ale kdo by se s tím mazal, že jo. Takže tam vrzneme mraženou mochovskou směs...
04/05/2009 Vtip dne: od:Hul
Jaky je rozdil mezi McGyverem a Babicou? McGyver dokaze z hovna udelat bombu, Babica pomazanku...
10/04/2009 ratatule! od:Olaf

09/04/2009 ázijská vejce od:Olaf
Ty ázijský vejce vlastně to je věc, kterou voni si dělaj na svatbě, říká se tomu v překladu originální název je to zeťovy vejce, nevim proč to vymysleli, ale tak se to jmenuje. ----- Vejce máme, samozřejmě znáte, takový to hody hody doprovody, nadělali jste si vejce, co s nima, tak to je úplně ideální okamžik, jak je spotřebovat. ----- . Ptáte se co to vlastně je, ta jarní cibulka, prosim vás všude je k dostání, v každý zelenině to je, takle to vypadá, todle je jarní cibulka. -----
08/03/2009 Re:Totální od:buddy
přímo bych řekl absolutní bavič, ale s vařením už to bude horší ...
04/03/2009 .. od:andulala
mňam!
11/02/2009 Totální od:Tino
Jiří Babica
02/02/2009 další blog od:Hul
http://bresslerova.blog.idnes.cz/c/68258/Komu-vadi-Babica.html

procházej
 1 z 2